Jak dobrać najlepsze pojemniki jednorazowe dla gastronomii

Pojemniki jednorazowe to bardzo szeroki asortyment materiałów. Jak dobrać najlepsze opakowania dla gastronomii?

Jak pakować potrawy w lokalu gastronomicznym?

Wybór odpowiednich pojemników jednorazowych dla gastronomii ma bardzo duże znaczenie. Ich zadaniem jest przede wszystkim ochrona znajdujących się wewnątrz dań, ale także powinny one pomagać w ich spożywaniu. Ponadto mogą pełnić dodatkową funkcję marketingową.

Dzisiaj każda hurtownia opakowań jednorazowych może zaoferować dostęp do różnorodnych materiałów, stąd też ich dobór jest znacznie łatwiejszy niż kiedyś. Dedykowane pudełka, koperty, boxy, a także jednorazowe naczynia pomagają w wydawaniu i dostawie posiłków każdego typu – zup, kilkudaniowych obiadów, fast-foodów czy wypieków.

Pojemniki gastronomiczne – na co zwrócić uwagę przy wyborze?

Przeglądając asortyment, jaki oferuje hurtownia naczyń jednorazowych, warto zwrócić uwagę na kilka kluczowych kwestii, by Pojemniki jednorazowe mogły spełnić wszystkie stawiane przed nimi wymogi.

W pierwszej kolejności warto zdecydować się na opakowania dedykowane, przeznaczone do konkretnych dań. Przykładowo hurtownia opakowań jednorazowych może zaoferować boxy obiadowe styropianowe z podziałem wewnątrz. Będą najlepsze dla firm dostarczających obiady. Także można dokupić do nich pojemniki na zupę ze szczelnymi zamknięciami.

Do lokali oferujących fast-foody oraz na eventy wybierane są z kolei pojemniki jednorazowe jak pudełka styropianowe i kartonowe, na przykład na hamburgery, hot-dogi, kurczaka, pizzę, zapiekanki. Również chętnie kupowane są w hurtowniach naczyń jednorazowych tacki i talerze papierowe i plastikowe oraz papiery i koperty foliowane, wykonane z materiałów odpornych na tłuszcz i wilgoć.

Ekologiczne opakowania jednorazowe – w trosce o środowisko

Konsumenci zwracają dzisiaj dużą uwagę na kwestie ekologii, dlatego coraz częściej hurtownia naczyń jednorazowych może zaoferować także eko opakowania.

Ekologiczne pojemniki jednorazowe wykonuje się głównie z papieru lub z przeznaczonych do kompostowania tworzyw na bazie skrobi, trzciny cukrowej.

Tego typu opakowania gastronomiczne są droższe od standardowych, lecz pomagają firmie w budowie proekologicznego wizerunku i pozwalają na dotarcie do klientów, dla których ważna jest ochrona środowiska.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here